Eaton, companie specializată în managementul energiei, a ajutat Total Cloud, o companie franceză specializată în gestionarea ciclului de viață al centrelor de date, să-și centralizeze operațiunile prin crearea propriului său centru de date. Dotat cu echipamente Eaton, noul centru de date funcționează cu succes de la instalarea sa, garantând siguranța operațiunilor Total Cloud, în pofida lipsei de fiabilitate a rețelei locale de alimentare cu energie.

Cu sediul în Saint Martin d’Hères, Franța, Total Cloud este specializată în gestionarea ciclului de viață al centrelor de date și oferă servicii de găzduire, arhivare, stocare și securitate. Pentru a menține un nivel înalt al serviciilor, Total Cloud a decis să-și construiască propriul centru de date, care a fost pus în funcțiune în 2015.

Total Cloud și-a dorit ca centrul său de date să poată găzdui un volum mare de date pentru a deservi cererile viitoare, ceea ce însemna că era nevoie de echipamente foarte performante. Prin urmare, noul centru de date acoperă o suprafață de 200 m2 și găzduiește 76 de rack-uri IT. Grație vastei sale experiențe în tehnologia informației, Total Cloud s-a putut baza pe propriile sale resurse pentru faza inițială de instalare, dar atunci când s-a pus problema garantării unei surse de alimentare cu energie electrică în condiții de siguranță, compania a apelat la Eaton.

Când Total Cloud a abordat inițial Eaton, data de punere în funcțiune a centrului de date era iminentă. Cu toate acestea, în doar două săptămâni, experții Eaton au stabilit cerințele privind echipamentele centrului de date și au putut pune la dispoziția Total Cloud o soluție cuprinzătoare, pregătită să satisfacă necesitățile centrului, care să acopere echipamentele UPS, rack-urile, unitățile de distribuție a energiei (PDU-uri) pentru rack și software-ul de gestionare a energiei.

Centrul de date este configurat cu rack-uri 47U din seria REC de la Eaton și are o sursă dublă de alimentare cu energie electrică prin intermediul a două PDU-uri per rack, gestionate de Eaton: o sursă standard de 16 A și o sursă opțională de 32 A. Prima unitate PDU este pe un circuit cu sursă de energie neîntreruptibilă, iar cea de-a doua pe un circuit cu alimentare de la rețea. Ambele sunt alimentate de un grup electrogen. Senzorii sondei de monitorizare a mediului (EMP) de la Eaton sunt instalați în rack-uri pentru a colecta date despre temperatură și umiditate și a monitoriza de la distanță datele ambientale. Pentru a proteja alimentarea cu energie a centrului de date, a fost selectată sursa Eaton 9355 UPS.

În ceea ce privește ventilația, Total Cloud a optat pentru o răcire liberă, întrucât era cea mai eficientă soluție din punct de vedere energetic. Centrul de date a înălțat podeaua pe care erau amplasate computerele și culoarele fierbinți și reci care utilizează soluții Eaton seria REC de control al culoarelor, inclusiv panouri de plafon pentru culoare și uși la sfârșit de rând.

S-a utilizat software-ul Intelligent Power Manager (IPM) de la Eaton pentru a monitoriza sistemul, a emite alerte și a iniția diverse politici „failover” (de preluare la eroare) în cazul unor incidente de alimentare sau de mediu. Total Cloud utilizează un mediu EMC integral, dar aceasta nu a constituit o problemă, întrucât soluțiile Eaton sunt complet compatibile cu EMC. IPM de la Eaton este compatibil și cu software-ul VMware ESX Server și, în eventualitatea unei pene de curent neobișnuit de lungi, acesta poate fi utilizat pentru a migra sarcinile virtuale către serverele neafectate sau, dacă migrarea nu este disponibilă, le poate activa în vederea unei opriri line.

„Mulțumită prezentării detaliate oferită de echipa Eaton și documentației clare și precise furnizată la prima instalare a echipamentului nu am întâmpinat deloc probleme tehnice în ceea ce privește performanța. Așadar, soluțiile Eaton s-au ridicat la înălțimea tuturor așteptărilor noastre”, a afirmat Cyrille Calmon, administrator centru, Total Cloud.

De la finalizarea cu succes a proiectului, Total Cloud lucrează în strânsă colaborare cu Eaton pentru a integra pe viitor alte soluții EMC. De asemenea, în viitorul apropiat, compania intenționează să construiască o a doua cameră de date, care să satisfacă necesitățile viitoare ale clienților săi.

Pentru a afla mai multe despre soluțiile de calitate energetică de la Eaton, vizitați www.eaton.eu/powerquality şi www.eaton-electric.ro. Pentru cele mai recente ştiri, urmăriţi-ne pe Twitter (@EatonIT) sau pe LinkedIn (Eaton EMEA).